Nieuws

2 years ago

Wat werd mijn hart vervuld van blijdschap en hoop als ik het volgende verhaal hoorde. Onze jongvolwassenen (adolescenten mag ik niet meer zeggen hé voorbij de 20 🙂 hadden een Nieuwjaarsreceptie

"Wees heel vasthoudend aan jouw behoeften en heel flexibel in je strategieën" Marshall Rosenberg ... See more

2 years ago

Wat een prachtige documentaire over Geweldloze of Verbindende Communicatie. Voor mensen die dit gedachtengoed nog niet kennen, en die er graag een beeld over krijgen, kan ik dit zeer warm aanbevelen.

Quel merveilleux documentaire sur la communication non violente ou connective. Pour les personnes qui ne connaissent pas encore cette philosophie, et qui voudraient se faire une idée, je la recommande chaleureusement. Vous entendrez les témoignages de plusieurs formatrices suisses ayant eu la chance de côtoyer Marshall Rosenberg.
Je me sens tellement reconnaissant qu'on puisse ainsi garder vivant le souvenir de celui qui est à l'origine d'un processus... une attitude à l'égard de la vie qui est connue aujourd'hui sur tous les continents. Merci Laurence Bruschweiler, Anne Bourrit en Hélène Domergue Tappolet !

Veel kijkplezier!
Warme (F)Luistergroet,
Anniek ... See more

2 years ago

Volgende week donderdag en vrijdag (25 en 26 november) gaat er opnieuw een Introductietweedaagse Geweldloze of Verbindende Communicatie door in de (F)Luisterboom te Ronse. Op een verbindende, open,

Alle info is terug te vinden op www.defluisterboom.be of www.blabla-blabla.be

Warme (F)Luistergroet,
Anniek ... See more

2 years ago

Volgende week donderdag 28 en vrijdag 29 oktober staat er opnieuw een Introductietweedaagse Geweldloze Communicatie of Verbindende Communicatie gepland in de (F)Luisterboom 😀

Herken je dit? Plots

Een eigen voorbeeldje:
Eergisteren 's ochtends: mijn zoon vindt zijn jas niet, ook de fietssleutel is zoek. Uiteindelijk vinden we alles, fietst hij naar het station en mist net zijn bus. Ik rijd tot aan het station en voer hem naar een bushalte wat verderop, in de hoop dat de bus daar nog niet gepasseerd is. Gelukkig waren we de bus net voor en kon hij hem nog nemen. Mijn zoon helemaal opgelucht en dankbaar dat ik "hem gered" had, en hij beslist op dat moment om 's morgens niet meer op zijn gsm te gaan en op tijd te vertrekken. Ik moet ook ergens op tijd zijn, en wat later en gestresseerder dan anders, niet wetende hoe het ook op de baan ging zijn, kom ik gelukkig ruim op tijd aan waar ik moest zijn.
De volgende ochtend (op dinsdag voer ik hem altijd naar het station) kom ik naar beneden en zit mijn zoon aan tafel op zijn gsm en toen... gebeurde het. Ik voel kwaadheid opkomen en zeg: "Als gij tijd hebt om op uwe gsm te zitten, dan moogt ge vandaag met de fiets gaan." Tuurlijk kreeg ik hierop direct weerstand en een verdedigingsreactie.
En toen wist ik dat het tijd was om naar binnen te gaan... en aan zelfempathie te doen... waar ging het mij eigenlijk allemaal om?:
- Ik wil GEZIEN WORDEN in welke impact het op mij heeft gehad om hem nog in allerijl naar de volgende bushalte te hebben gebracht, dit op een dag waar ik zelf ook een spannende taak op mijn agenda staan had en ik zelf ergens op tijd wilde kunnen aankomen.
- Ik merk dat het ook belangrijk voor mij is om op een RUSTige manier de dag te kunnen beginnen, en op die manier ook ZORGzaam om te gaan met de (momenteel nog beperkte) ENERGIE die ik heb... zo weinig mogelijk energie willen verliezen aan stress... En als ik dan zie dat hij op zijn gsm gaat, merk ik dat dit onrust stimuleert... ik weet dat ik zelf gemakkelijk de tijd uit het oog verlies als ik ergens iets lees of bekijk, dus ik heb eigenlijk GERUSTSTELLING nodig... ik wil gerust zijn dat er op een bewuste manier wordt omgegaan met de beperkte tijd 's ochtends.
- Daarnaast wil ik ook GEZIEN WORDEN in het feit dat ik speciaal voor hem vroeger opsta. Ik kies daar bewust voor vanuit zorg willen dragen voor hem, samen met hem een momentje kunnen delen in de auto,... ook al wil dit zeggen dat ik me dan soms nog moe voel en het allemaal wat trager verloopt die dag.
- En misschien was ik ook wel opgelucht en blij te horen dat hij de keuze maakte om 's morgens niet meer op zijn gsm te kijken... Als ik dan zie dat hij dat de dag erna toch weer doet, stimuleert dit kwaadheid... ik mis WEDERZIJDSE ZORG... GEZIEN WILLEN WORDEN in de inspanningen die ik doe... welke impact zijn keuze op mij heeft... en ik vind het belangrijk dat er ook REKENING GEHOUDEN wordt met wat er voor mij belangrijk is...

Nu ik hiervoor tijd heb genomen en meer helderheid heb in mezelf, welke behoeften daar geraakt werden/worden... merk ik dat er ruimte ontstaat om ook hem te horen in hoe hij de ochtend beleeft en wat voor hem belangrijk is... voel ik een oprechte benieuwdheid ook naar wat maakt dat hij deze ochtend er dan toch voor gekozen heeft (al dan niet bewust) om op zijn gsm te gaan...

Wil je zelf ook ontdekken wat jouw kwaadheid, jouw frustratie, jouw stress, je irritatie, je onrust,... je komen vertellen?
Binnen Geweldloze Communicatie leren we geleidelijk aan overgaan van "automatisch reageren" naar handelen vanuit keuze en zorgzaamheid.
In een Introductietweedaagse zetten we daar eerste stapjes in, dit met heel wat voorbeelden ter inspiratie, alsook korte oefeningen.

Het zou super zijn mocht je dit aanbod mee willen verspreiden, dus hou je zeker niet in 😉🙃

En wees van harte welkom mocht je benieuwd zijn en je willen inschrijven! 🧡

Alle info over dit aanbod is terug te vinden op www.defluisterboom.be of www.blabla-blabla.be

Warme (F)Luistergroet,
Anniek Leroux

P.S.: mocht je graag willen aansluiten, maar de data komen niet goed uit, dan mag je altijd laten weten wat voor jou beter zou passen, en bekijk ik of ik hieraan tegemoet kan komen.

P.S.: weet dat het prijskaartje voor dit aanbod nooit de enige reden mag zijn om niet aan te sluiten, dus mocht dit het geval zijn, nodig ik je uit om contact op te nemen, zodat we een manier kunnen vinden, waarbij er zorg voor beide partijen kan zijn. ... See more

3 years ago

Wie graag een volgende stap zet na een Introductietweedaagse... dit is een mogelijkheid en kans...
Alvast veel plezier!!

3 years ago

Ik voel me zo ontzettend dankbaar en verwonderd... Hoe meer ik lees over voeding en ons immuunsysteem, hoe meer ik tot besef kom hoe ongelooflijk verbonden alles is en hoe meer mijn bewondering en

Enerzijds zijn alle organen in ons lichaam voortdurend in verbinding en communicatie met elkaar, voortdurend wederzijds aan het zorgen voor elkaar, aan het samenwerken, aan het herstellen, en alles in het werk aan het stellen opdat mijn/ons lichaam zo optimaal mogelijk kan functioneren met de middelen die er zijn.

Daarnaast zijn wij onvermijdelijk verbonden met de natuur buiten ons in al haar pracht en een scala aan uiteenlopende kleurrijke voedingsmiddelen. Ik heb het hier over natuurlijke voedingsmiddelen onder de vorm van groenten, fruit, kruiden, algen, zaden, noten, oliën,...

Het is echt ongelooflijk hoeveel essentiële voedingsstoffen er in één bepaald product soms zitten, en dit alles om in ons lichaam te kunnen worden afgebroken tot essentiële voedingsstoffen of bouwstoffen voor allerlei levens- of lichaamseigen functies... die onze levensenergie, ons gemoed, onze aandacht en geheugen, ons redeneervermogen, onze leermogelijkheden,... die gewoon zoveel, om niet te zeggen alles bepalen!

Tegelijkertijd leeft er een zeker verdriet... een rouwen, omdat ik mijn lichaam zo vaak als vanzelfsprekend heb ervaren. Omdat ik zo lang als het ware vergeten ben hoe verbonden en interafhankelijk ik ben in mezelf als ikzelf met de wereld/natuur rondom mij. Ik heb het lang als zo vanzelfsprekend gevonden dat mijn lichaam gewoon goed functioneert en ervoor zorgt dat ik kan doen wat ik wil, ook al at ik met momenten minder (omdat er geen tijd was) of te eenzijdig of minder gezonde/meer bewerkte voeding, te veel balast, ongezonde lucht,... mijn lichaam had dit maar te verwerken en moest maar zorgen dat ik gezond bleef en goed bleef functioneren, basta!

En voor heel lang heeft mijn lichaam haar uiterste best gedaan en geprobeerd om aan die "onbewuste verwachtingen/eisen" te voldoen. Geleidelijk aan uitte mijn lichaam echter luidere en luidere hulpkreten, dit via verschillende signalen. Mijn lichaam mist(e) steun, zorg, hulp, erkenning, waardering en samenwerking. Signalen als vermoeidheid, meer slapen en moe wakker worden, weinig energie, snel spierpijn, me moeilijk kunnen concentreren, dingen vergeten, zweten, wisselende stoelgang, krampen, maaglast, stemmingswisselingen, pijnlijke maandstonden, huilbuien, verstopte neus, snel verkouden zijn,... allemaal knipperlichtjes die ik lang genegeerd en/of niet of onvoldoende begrepen heb.

Nu krijg ik eindelijk meer en meer de info, steun en begeleiding naar me toe die me handvaten, mogelijkheden, strategieën tonen om geleidelijk aan weer te kunnen samenwerken met mijn lichaam, mijn lichaam beter te begrijpen, om die wederzijdse zorg te kunnen opnemen, zodat mijn lichaam met plezier terug kan functioneren en zorgen voor mij, alsook ik weer met energie en goesting de dingen kan doen die ik belangrijk en waardevol vind in mijn leven.

Momenteel ben ik aan het lezen in "Voeding en immuunsysteem" van Marjolein Dubbers, een echte aanrader 😉

Warme (F)Luistergroet,
Anniek ... See more

3 years ago

Nog even aan het nagenieten van twee bijzondere dagen... Wat heb ik genoten van zowel het voorbereiden als het beleven van deze introdagen... na een hele tijd stilte eindelijk nog eens voor een ... See more

3 years ago

Zo dankbaar voor hoe Corrylaura Vanbladel het verwoordt en dat ik dit kan delen! 💞
Voor alle adolescenten die ik ken... als voor m'n eigen zoon...
Ook ik hoop vurig met jullie mee!
Laat jullie

Heel veel liefs
Anniek ... See more

3 years ago

De zomermaanden lopen op hun eind en hebben al heel veel deugd gedaan... hopelijk hebben ook jullie de nodige rust kunnen vinden tijdens deze periode en ook kunnen genieten/ ontspannen/ loslaten...

Voor mensen die willen proeven van Geweldloze of Verbindende Communicatie of hierin verder willen groeien... in de (F)Luisterboom staat er dit najaar op het programma:
- een begeleide oefengroep op dinsdagavonden
- een begeleide oefengroep op zaterdagnamiddagen
- een Introductietweedaagse op donderdag 8 en vrijdag 9 oktober
- een Verdiepingsworkshop Omgaan met grenzen op zaterdag 24 oktober
- een Introductiedriedaagse (3 halve dagen) op woensdag 4, donderdag 5 en vrijdag 6 november
- een Introductietweedaagse op zaterdag 19 en zondag 20 december

Deze dagen gaan door in samenwerking met Blabla, dus neem gerust een kijkje op www.defluisterboom.be of www.blabla-blabla.be voor meer info en wie weet zien we elkaar dit najaar wel ergens onderweg 🙂

Warme (F)Luistergroet,
Anniek ... See more

4 years ago

Voor de late beslissers onder jullie… wie duikt er volgende week mee in de wereld van Geweldloze of Verbindende communicatie? 😉

Er zijn nog een paar plekjes vrij, dus als het past, laat dan deze

Wees van harte welkom!

Warme (F)Luistergroet,
Anniek ... See more